Qué ès l'Agility?
L'Agility és un esport obert a totes aquelles persones que tinguin un o més gossos, sigui quina sigui la seva raça, amb o sense pedigrí, i amb ganes de divertir-se i practicar una mica d'esport amb ells.

Consisteix en que els gossos, conduïts pels seus guies, han de ser capaços de superar diferents obstacles reglamentats en un ordre concret marcat per un jutge, en el menor temps i amb les mínimes penalitzacions possibles amb l'objectiu de mostrar la seva intel·ligència, concentració, sociabilitat i agilitat. Això requereix una gran compenetració entre el gos i el seu guia, i és necessari que tant el conductor com l'animal tinguin una bona preparació en obediéncia i educació canina.

Una proba consta de dues mànegues, a cada mànega es canvia l'ordre dels obstacles ja que sinó el gos els mecanitzaria de seguida. El recorregut consisteix en uns 20 obstacles en un espai de 20 x 40 metres i amb una distàcia màxima de recorregut de 200metres.

L'Agility es pot practicar de dues maneres, com a oci o com a competició. Les dues son compatibles, ja que practicat com a oci té uns grans avantatges, tant pel gos com per al guia: els dos realitzen un saludable exercici i els ajuda a conèixer-se i entendre's millor, així com per adquirir una bona obediència d'una manera més agradable i efectiva.

L'altra opció dins del món és la vessant competitiva; per la gent a qui li agrada la competició és una gran manera de competir, ja que en un petit recorregut, el gos i el seu guia han de demostrar la compenetració i l'entesa que hi ha entre ells, la finalitat del recorregut es fer-lo en el mínim temps possible i sense cometre errades, com tombar un pal o no tocar una zona de contacte.

En l'Agility hi ha molta diversitat d'obstacles i cadascun suposa un nou repte per l'equip (gos+guia) que s'està iniciant en aquest mén.
Fotos Obstacles
Fotos Obstacles