El Boxer
Boxer
Nacionalitat: Alemanya
 
Origen: Va ésser creat a Munich, entre creuaments amb el Mastí Bullembeisser i el Bulldog. Un s'utilitzava per a la caça de l'ós i l'altre per les batalles amb els toros. Era per això d'esperar que el Boxer es presentés amb els instints ferotges dels seus antecessors; en canvi, la intel·ligència aconseguida pels seleccionadors de la raça va tractar sempre d'eliminar l'agressivitat i suavitzar la seva fisonomia, que donava poca seguretat.
 
Descripció: És tranquil, equilibrat i un tros de pa. La lleialtat cap al seu entorn és una de les seves majors virtuts. Es mostra inofensiu i alegre amb els coneguts i desconfiat amb els estranys. És un gos que no guarda rancor , particularment afectuós amb els nens i fàcilment adiestrable.
Té una pell compacta i elàstica. El pèl és curt, dur i enganxat a la pell. Hi ha dues varietats en el color, el tipus lleonat i l'atigrat. L'atigrat té unes estries transversals fosques o negres que segueixen la direcció de les costelles. Les tonalitats del color del Boxer ros, o bé lleonat, van des de el castany groguenc clar fins el marró rogenc molt fosc. Són bastant comunes taques de color blanc. També hi ha Boxers de color blanc amb taques marrons, negres, atrigrades o sense elles.
Fotos de diferents tipus de Boxers
Mascles: La seva estatura varia entre 57-63 cm i el seu pes de 30 a 35 kg.
Femelles: La seva estatura varia entre 52-59 cm i el seu pes de 24 a 29 kg.
 
Utilizació:
Com gos d'utilitat, el Boxer ha estat auxiliar de la policia, guardià de les cases, defensor de persones, guia per a cecs... Però especialment apreciat com amable gos de companyia, alegre, tolerant, juganer, però una mica desconfiat amb els estranys. Li agrada la vida dinàmica, pel que és precís fer-li fer sovint llargues caminades.
 
Fotos de Boxers treballant
 
Sabies que:
Frau Stockmann és considerada per molts com la mare d'aquesta raça, va ser la fundadora del Criador Von Dom i va ajudar a la preservació del Boxer durant els anys de les guerres mundials. És considerada també l'autora de la llegenda del Boxer, la qual diu quelcom així: Es va disposar Déu a crear les diferents races de gossos i va fer al Boxer pensant que seria la més bella i estilitzada de totes. El Bóxer al sentir-ho va córrer orgullós, però es va precipitar donant-se un cop al nas, des de llavors té el morro xat.
 
Fletxa tornar