Grup de Recerca i Salvament La SelvaGeneralitat BombersHistòria

El grup de rescat es va iniciar l'any 1996, arrel de que uns quants membres de l'associació canina la selva estavem animats a probar els gossos amb rastreig. Va ser així, de forma lúdica i amb diferents mètodes d'ensinistrament, que ens vam adonar compte que del bon resultat que obteniem amb els nostres gossos i d'aquesta manera vam entrar a la Creu Roja on vam estar dos anys com a voluntaris. Passat aquest temps vam passar a formar la unitat canina dels bombers voluntaris de l'escala especial de la Generalitat de Catalunya.

La recerca de persones desaparegudes no és una tasca fàcil, hi ha molts factors que s'escapen als sentots de l'èsser humpa i que fan perillar el bon desenllaç de la mateixa. En aquest punt és on prenen protagonismeels gossos i més especialment, les unitats entrenades per la recerca de persones.

La nostra unitat canina està ubicada a la demarcació de Girona, concretament a Santa Coloma de Farners i consta d'un grup de cinc voluntaris que acullen i entrenen els gossos que participen a les tasques de rescat.

Grup de Rescat
Què fem?

La unitat canina setmanalment es troba per portar a terme les pràctiques en grans àrees, enderrroc i en època d'hiverns allaus. A part de les receques reals, que portem a terme dins la nostra província i excepcionalment a altres comarques de Catalunya també realitzem cursos de recerca, la nostra unitat l¡any 2007 va instruir el cos de Bombers del consell de Mallorca amb recerca de grans àrees.

Entrenaments

Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de Rescat Grup de RescatL'equip

Salvi Figueres amb el Golden Qui Salvi Figueres amb el Golden Daia
Josep Banchs amb el Gos d'Atura Tura Josep Banchs amb el Llaurador
Maite Atroche amb la Jack Russel T'Cris Maite Atroche amb la Gos d'Atura Tula
Francesc Collell amb el Gos d'Atura Truc Francesc Collell amb el Pastor BelgaUnes fotos

Fotos rescat Fotos rescat Fotos rescat Fotos rescat
Fotos rescat Fotos rescat